Categorieën
Blog

Heren kostuums – Dresscodes en bestellen

heren kostuumsWat jij op je werk draagt is afhankelijk van wat voor werk je doet. In veel bedrijven is er sprake van een geschreven of soms ongeschreven dresscode, waar jij je als werknemer aan hoort te houden. Dikwijls is strak in het pak nog steeds de norm, en heren kostuums zijn dan ook alom vertegenwoordigd. Omdat een kostuum vaak een kostbare aankoop is, is het belangrijk hem goed te overwegen. In dit bericht lees je alles over het dragen en kopen van heren kostuums.

De dresscode

Zoals ik al zei, geldt er in veel bedrijven een geschreven dan wel ongeschreven dresscode. Wanneer je een bedrijf voor de eerste keer bezoekt is het vaak meteen duidelijk wat voor soort kleding er wordt gedragen. Op sommige kantoren is het gebruikelijk een volledig pak met stropdas te dragen, en op andere kantoren wordt een pantalon met overhemd erg gewaardeerd. Wanneer jij de geschikte bedrijfskleding gaat aanschaffen is het vooral belangrijk te blijven kijken naar het gehele plaatje. Niet alleen een heren kostuum maakt deel uit van jouw outfit, ook accessoires en schoenen zijn daarbij erg belangrijk.

Omdat het niet altijd even makkelijk is om een geschikt heren kostuum uit te zoeken, behandelen we hieronder verschillende stijlen. We maken gebruik van artikelen uit de heren kostuums afdeling van Wehkamp.

Zakelijk / Formeel

Heb je te maken met een zakelijke of formele dresscode, dan is een pak met stropdas vaak gepast. Het pak moet een gepaste kleur hebben zoals zwart, donkerblauw of antraciet grijs. Dit zijn over het algemeen betrouwbare kleuren die autoriteit uitstralen.

Donkerblauw Frans Molenaar kostuum €179,90 bij Wehkamp.
Combineer hem met deze nette zwarte veterschoen van Manfield (van €99,99 voor €49,99) dit witte WE-Fashion overhemd (€24,95) en deze donkergrijze WE-Fashion stropdas (€19,95).

Frans molenaar kostuum nette schoen overhemd stropdas

Business casual classic

Hoef je niet in een driedelig pak naar je werk maar is het wel belangrijk om er netjes uit te zien? Dan is de Business Casual Classic dresscode vaak gepast. Mannen dragen vaak een overhemd met eventueel een jasje, en daaronder een semi nette broek. Dit kan een pantalon zijn, maar ook een donkere spijkerbroek.

Ga bijvoorbeeld voor deze donkerblauwe pantalon (€49,95) en combineer hem met dit geprinte WE-Fashion overhemd (€34,95), deze Angelo Litrico leren veterschoenen (€69,00) en deze Petrol Industries leren riem (€29,95).

overhemd print nette heren schoenen lederen riem heren pantalon

Business casual relaxt

Deze dresscode is het meest casual van de drie. Een pak is voor deze dresscode vaak een beetje overdressed. Word je geacht Business casual relaxt naar je werk te komen, dan kun je het beste je stropdas thuis laten liggen en in een polo of t-shirt naar je werk komen. Dit kun je combineren met een donkere spijkerbroek (let op: zonder vegen en gaten!) en zelf opgepoetste gympen zijn gepast.

Kies bijvoorbeeld voor deze donkere Wrangler spijkerbroek (€79,95) en combineer deze met een casual Mexx trui (van €49,95 voor €29,95) en deze Frye leren sneakers (van €129,95 voor €84,95).

donkere spijkerbroek casual heren trui casual schoenen

Zoals je ziet zijn er veel verschillende stijlen op de werkvloer te vinden. Zijn de eerste twee stijlen op jouw werk gepast? Neem dan snel een kijkje bij de heren kostuums van Wehkamp. Ga jij liever casual naar je werk? Neem dan ook eens een kijkje in de post goedkope herenkleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *